Ζίτσα – Γεώτρηση “Ήπειρος I”

Δήμος Ζίτσας – Η ερευνητική γεώτρηση “Ηπειρος Ι”

“Σε αυτή τη γη ζούνε σήμερα άνθρωποι με τις οικογένειές τους, τις δουλειές τους, τα ζωντανά τους.

Σε αυτή τη γη μεγαλώσαμε όλοι, και απολαμβάνουμε τους καρπούς και τα προϊόντα της, σε αυτά τα ποτάμια ακόμα κολυμπάμε, αυτά τα βουνά και αυτά τα δάση φιλοξενούν τους περιπάτους μας, σε αυτά τα χώματα θάβουμε τους ανθρώπους μας που φεύγουν από τη ζωή.

Σε αυτό το χωριό επιστρέφουμε με κάθε αφορμή, συντηρούμε και ξαναχτίζουμε τα πατρικά μας σπίτια, ανταμώνουμε στις χαρές και στις λύπες μας, και τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας για όσους είναι εδώ και όσους μας άφησαν.

Κάθε καλοκαίρι, κάθε Πάσχα, με κάθε αφορμή, το χωριό γεμίζει με εκατοντάδες ανθρώπους, ντόπιους και επισκέπτες, και ο αέρας αντηχεί από δεκάδες παιδικές φωνές. Το χωριό μας είναι ζωντανό. Έχει βαριά ιστορία και έχει πλούσιο παρόν. Ας μην επιτρέψουμε να διαγράψουν το μέλλον του.

Αδελφότητα «Ο Άγιος Γεώργιος», των Κούρεντων. Ενός από τα χωριά δίπλα στην σχεδιαζόμενη ερευνητική γεώτρηση. Απόσπασμα σχετικής ανακοίνωσή της στην οποία σχολιάζει εκτενώς τα μαύρα σχέδια των πετρελαϊκών και των πολιτικών υπηρετών τους, για τον αγαπημένο της τόπο.